ניווט מהיר


צור קשר

חדשות האתר

 



קבוצות נוספות מערים שונות בדרום המעוניינות להצטרף מוזמנות לפנות דרך דף הפייסבוק או לשלוח מייל 

go4it@017.net.il 

 

ריכוז טיפים שונים לבונה

 

-  בדף זה ארכז טיפים שחברי הקהילה פרסמו בדף הפייסבוק וטיפים שמצאתי לנכון לפרסם פה מחוויה אישית.

-  הטיפים מחולקים לפי קטגוריות, הן הקטגוריות והן הטיפים יעודכנו כל הזמן.

- חברים מוזמנים לשתף בטיפים נוספים בדף הפייסבוק של הקבוצה וכן בחלקו התחתון של דף זה המיועד להשארת תגובות. 

 

טיפ חשוב - לשים לב בכול הצעת מחיר האם היא כוללת מע"מ או לא !! בדרך כלל בענף הבניה כותבים מחירים שאינם כוללים מע"מ ואז בפועל עשויות להתגלות מחלוקות משמעותיות!

 

טיפים לשלב בחירת המגרש

(1) יש לשם לב שעלות הקרקע מורכבת ממספר תשלומים, עלות לחברה המפתחת ( על פיתוח המגרש ) + עלות למשרד הבינוי על הקרקע עצמה + מע"מ. ( לשים לב אם הפרסומים כוללים מע"מ או לא )

(2) העלות של המגרש אינה מסתכמת בתשלום עבור החברה המפתחת ולמנהל מקרקעי ישראל. ישנם תשלומים נוספים כמו לעורך דין, ערבות בנקאית ( משהו כמו 8,000 ש"ח ועמלה של כ 400 ש"ח עבור כל שנה לבנק ( למדריך איך לא לשלם את העמלה לבנק )  )

(3) ישנו תשלום עבור מיסוי מקרקעין המשתנה בהתאם להתקדמות הפיתוח בפועל. 

(4)  יש לקחת בחשבון שבמכרזים על מגרשים שיש לתת עליהם הצעות מחיר, יש עוד מתחרים ואם תתנו מחיר נמוך מידי לא תזכו, מומלץ לתת מחיר ממוצע ( ולהתפלל )

(5) לאחר שזכיתם - יש לשים לב כי הזמן לתשלום על המגרש מוגבל ואם לא תשלמו עד אותו תאריך תפספסו את המגרש !

(7) הרבה רוכשי מגרשים אוהבים לרכוש מגרש פינתי, שלו כמות שכנים מועטה יחסית למגרש שאינו פינתי.  יש לשים לב שלמגרשים אלה יכולה להיות בעיה כשתגיעו לבניה מבחינת אפשרויות הבניה בפועל. יש לבדוק את הרדיוס המותר לבניה.

 

טיפים מקדימים לבניה - הכנות מקדימות לבניה בפועל

(1) מיד לאחר רכישת המגרש וקבלת החלטה על בניה, מומלץ להוריד ולהתקין בטלפון הסלולארי את האפלקציות הבאות:

-שם האפליקציה  GOOGLE KEEP

אפליקציית תזכורות זו מאפשרת לרשום כל רעיון או דבר חשוב ולקבל תזכורות על פי מיקום \ זמן. לדוגמא: רעיון כלשהו, בית שאהבתם ובחרתם לצלם ולהראות לאדריכל ( ניתן להקפיץ חלון שתגיעו לאדריכל לאחר שתזינו כתובת למתן תזכורות ) , שילוב צבעים, חומרים וכו' שרציתם לזכור - אל תסמכו על הזיכרון שלכם. אחרי שתבנו את הבית או תזמינו את המוצר / תקבלו את השירות זה כבר לא ישנה. אני אישית את כל ההערות והרעיונות שהיו לי לאדריכל ולכל איש מקצוע רשמתי בתוכנה זו. כשקראתי את הדברים מול איש המקצוע הבנתי כמה חשוב לרשום מכיוון שבמהלך הזמן ששכחתי חלק מהם.

 

- שם האפליקציה  CamScanner
 
CamScanner אפליקציה מעולה ושימושית - חובה להתקין בכול טלפון סלולארי.

תוך כדי תהליך הבניה נצטרך לצלם ולסרוק לא מעט מסמכים וסיכומים שונים עם נותני שירות שונים. האפליקציה מאפשרת לסרוק מסמכים על ידי שימוש במצלמת הטלפון, ניתן לשמור בפורמט PDF, לשלוח למייל ולשתף בלא מעט דרכים.

לפירוט וקישורים להורדה ניתן לבקר בדף אפליקציות שימושיות לבונה

 

(2) מומלץ לשקול בחיוב לעשות בית חכם, אפילו לחלקים מסוימים של הבית. זו דרך לחסוך לא מעט כסף ולשפר את איכות החיים משמעותית ( ניתן למשל לכבות את כל התאורה בגינה ובאזורים אחרים מלחיצת כפתור דרך הטלפון כאשר אתם כבר בחדר השינה, לתזמן תרחישים שונים כשאתם בכלל לא בבית ועוד, מומלץ לקרוא חומר בנושא או לשאול בקבוצת הפייסבוק שלנו).

(3) חשוב מאוד להעלות על דף כל סיכום עם כל נותן שירות ולהחתים אותו, הדבר יחסוך המון מפחי נפש בעתיד. ( כמובן שניתן לסרוק את הסיכום בעזרת התוכנה CamScanner המומלצת למעלה ולשמור את זה באותה שניה במייל או בכול מקום אחר ! ) 

(4) הטיפ החשוב ביותר על מנת לסיים את הבנייה בשלום היא לא לשלם מראש לקבלנים, אלא על פי לוח סילוקין מסודר שסוכם עליו מראש, ומצורף לחוזה. ( ניסן רומוביץ )

(5)הזול יכול להעלות מאוד יקר - זו לא סתם אמרה. יש לשים לב לכך ! לא לחפש מה רק שהכי זול !, אתה צריך לשאול את עצמך למה הוא כול כך זול יחסית למתחרים. יש  לבדוק ממליצים וכו'

(6) לתכנן את התקציב שלא יהיו הפתעות שיגרמו להפסדים כלכלים ומפחי נפש שעשויים להגיע אפילו עד אפשרות של עצירת הבניה באמצע התהליך.

(7) לפני פניה לכל נותן שירות מומלץ לקרוא באינטרנט מידע עליו ועל התחום שבו הוא נותן שירות. לא בריא להגיע לא מוכנים וטירונים בתחום כלשהו.

 

  טיפים בנוגע לאדריכל ולתכנון הבית

(1) אדריכל הוא אחד מאנשי המקצוע החשובים ביותר בכול תהליך הבניה, יש לבדוק שהוא סבלני וקשוב אליכם, לרצונות ולשינויים שתרצו לעשות באם תרצו, לא מומלץ לחפש את הכי זול וגם לא כאלה שמבקשים יותר מידי!

(2) פרגולות וצורות הנדסיות שונות מייקרות את עלות הבניה משמעותית. קחו בחשבון שהיצירתיות של האדריכל תעלה לכם כסף ולא מעט בחלק מהמקרים.

(3) יש לשתף את האדריכל מראש בגודל התקציב לבניה.

(4) הגג של הבית ברוב המקרים הוא החלק הגדול ביותר בבית, תכננו מדרגות פנימיות או חיצוניות ( אם מותר בישוב שלכם לפי תנאי ההסכם  ) על מנת שתוכלו ליהנות ממקום מרווח נוסף שיכול לשמש להמון צרכים, אירוח, ישיבה, מחסן וכו'

(5) תתכננו את הבית לעוד המון שנים, תבנו עץ תרחישים ובו תרשמו כיצד תרצו את הבית בכול תרחיש : מה יהיה שהילדים יגדלו ( אולי ירצו יחידה בנפרד )  מה יהיה שתביאו עוד ילדים, מה יהיה שיבואו אלכם הילדים לאחר שיתחתנו, מה יהיה אם תרצו להשכיר יחידת דיור, מה יהיה אם הילדים ירצו להתגורר אצלכם לאחר שנישאו וגם להם נולדו ילדים. אל תסתכלו רק על הצרכים שלכם ברגע הכניסה לבית !  תכנון מוקדם יכול לתת פתרונות לכל מיני תרחישים אפשריים ויחסוך לא מעט כסף בעתיד.

(6) בהסכם מול האדריכל יש לוודא שיש סעיף של תשלום אחרון עם סיום טופס 4.

(7) חשוב מאוד לבקש מהאדריכל ומיועץ האינסטלציה לנסות עד כמה שניתן לתכנן את הבית כך שכל צנרת הביוב והמים יהיו בקו אחד! הדבר חוסך המון כסף בשוחות מיותרות, חציבות שלא לצורך והמון כסף על תקלות בעתיד! ( אורך חיים להרגיש בריא )

(8) לפני סגירת התכנית האדריכלית כדאי להתייעץ עם קבלן. למשל יש רצועות אלומיניום במידות סטנדרטיות של 10 מטר. אם תכננתם רצועה של 12 מטר תשלמו על 20 מטר. התייעצות כזו יכולה לחסוך כסף ביציאה למכרז קבלנים ואז תוכלו לאשר את התכנית האדריכלית בנחת. (סיוון ומרדכי סליק ) 

(9) לתכנן את הממ"ד בכיוון המנוגד לנפילת הטילים מבני הדודים שלנו מעזה על מנת שהממ"ד בכול מקרה לא יקבל פגיעה ישירה של טיל.

 

טיפים בנוגע להתנהלות מול קבלן שלד

* חשוב ! לבדוק שקבלן רשום בפינקס הקבלנים המורשים - לקישור לבדיקה און ליין לחץ כאן !

יש לבדוק שהקבלן עצמו רשום שם ואינו עובד תחת רישיון של קבלן אחר, לא פעם קבלנים עובדים תחת רישיון של קבלן אחר.

 
(1) לדאוג שהמודד יהיה על חשבון קבלן השלד ובאחריותו על מנת למנוע בסוף ויכוחים. שהקבלן לא יגיד לי שהסטיות בבניה (אם קיימות ) הן בגלל המודד שבעל המגרש הביא - יש להגיע למצב שיש כתובת אחת לטעויות והיא הקבלן השלד.
 
(2) שעושים טייח על בטון יש לוודא ששמו רשת מיוחדת על הקיר לפני הטייח.
 
(3) בחתימה מול קבלן שלד להכניס סעיף של הגעה של מהנדס בניין שלא על פי סיכום. חובה על הקבלן לשלם בעבור הגעות אלה. כמו כן להכניס סעיף שקבלן השלד מחויב לבנות לפי תכנית הקונסטרוקציה והאדריכלות - שלא יגדיל ראש או יקטין ראש.

 

(4) לאור הדיון על שלבי התשלומים והתנהלות מול קבלן השלד להלן חלוקה אפשרית של התשלומים בשלד.

*החלוקה המוצעת היא לבית עם 3 קומות ( מרתף, קומת קרקע, קומה א' )

* מי שלא בונה בית עם 3 קומות שיקח את השלבים הרלוונטיים עבורו ויחלק בהתאם, מומלץ לנסות לשמור כמה שיותר כסף לשלב האחרון.

*מתחילים משלב בניית המרתף בתחתית ולאט לאט עולים כלפי מעלה.

* כל תשלום בעבור שלב מתבצע עם הסיום שלו לשביעות רצון המפקח ו \ או בעל הבית ו \ או האדריכל ו \ או הקונסטרוקטור.

* השלבים חייבים להיות חלק בלתי נפרד מההסכם, גם אם הקבלן נותן לכם הסכם משלו תדרשו להכניס את השלבים הבאים או דומים להם.

* יש לשלב בעלי מקצוע נוספים תוך כדי בניית השלד כמו חשמלאי ואינסטלטור

===
להלן השלבים:

1.כלונסאות תחתונות ( מרתף )
תשלום 10% משווי כל השלד - בסיום הביצוע.

2.יציקת רצפת מרתף
תשלום 5% משווי כל השלד- בסיום הביצוע.

3.יציקת קירות מרתף
תשלום 10% משווי כל השלד - בסיום הביצוע

--- עד כאן בניית המרתף, רצפת 0.0 היא הגג של המרתף ---

===מכאן מי שרוצה לבנות קומה אחת בלבד===

4.יציקת כלונסאות עליונות ( בדרך כלל עושים אותם עם כלונסאות תחתונות שבשלב מספר 1 )
תשלום 5% משווי כל השלד - בסיום הביצוע

5.יציקת רצפת 0.0
תשלום 10% משווי כל השלד - בסיום הביצוע

6. יציקת ממ"ד
תשלום 10% משווי כל השלד - בסיום הביצוע

7.בניית מעטפת + יציקת עמודים
תשלום 5% משווי כל השלד - בסיום הביצוע

8. יציקת גג
תשלום 10% משווי כל השלד - בסיום הביצוע

--- עד כאן בניית קומת קרקע - קומה אחת ---

מכאן מי שרוצה לבנות קומה א'( קומה מעל הקומת קרקע )

9.יציקת עמודים + בניית מעטפת קומה א'
תשלום 10% משווי כל השלד - בסיום הביצוע

10 יציקת גג קומה א'
תשלום 5% משווי כל השלד - בסיום הביצוע.

--- עד כאן בניית קומה א ----

סעיפים 11,12 משותפים לכול מי שבונה מקומה אחת עד שלוש

11. יציקת חומות
תשלום 10% משווי כל השלד - בסיום הביצוע.

12. סיום שלד, פיתוח, נקיון סופי ותיקון בעיות אם קיימות בכול השלד
תשלום 10% משווי כל השלד - בסיום הביצוע.

הנושא נדון בפוסט בקבוצה. לצפיה בפוסט לחץ כאן 

--------------------------עד כאן טיפ מספר (4 ) בנושא התנלות מול קבלן שלד ---------------------------------

 

טיפים בנוגע לחשמל

(1) בשלב התכנון של החשמל של הגינה, יש לוודא שהדלקה של התאורה בגינה תהיי מנקודה אחת ולא בכול צד של הגינה. כלומר השליטה על כול התאורה יהיה ממקום אחד ולא צריך להסתובב סביב כול הבית על מנת להדליק או לכבות את האור. ( שוב מומלץ על בית חכם שיחסוך את הכל בלחיצת כפתור אחת מהסמארט פון )

(2)  לעשות חשמל זמני כבר מההתחלה כדי שנוכל לגור בבית מההתחלה ויהיה חשמל, אחרת חברת חשמל עשויה להערים קשיים כשאין טופס 4.

(3) חשמל ופיתוח וגינון.
שרוולים לחשמל ומים בנוסף 2 שרוולים ספייר ולאטום טוב בחוץ שלא יסתמו.

(4) תבנו תכנית כללית לגינה ואם אין אז לא לבטן עד שיהיה. משום שהתקנת דשא סינטטי, דקים, אבני מדרך לא צריכים משטח בטון. צריך לשים לב לשיפועים שיהיו לכיוון הכביש והגינה. ( יניב להב )

(5)  למי שמתכנן שבילים יצוקים בגינה, כדאי להטמין לפני היציקה כמה צינורות ריקים מתחת לשביל, מצד לצד, כך שאם תרצו בעתיד להשחיל צנרת/חשמל לא תצטרכו לחפור. ( איציק אדרי )

 
(6) בתחום החשמל . חשמל גינה. יש להפריד את כל נקודות החשמל של הגינה משאר המעגלים של הבית. כל אזור בגינה יקבל ממ"ט נפרד ישירות ללוח. ככה שבלוח יהיו לכם 2 או 4 ממט"ים השייכים רק לגינה. וככה תפתרו את רוב הפסקות החשמל בחורף. אם תהיה תקלה, רטיבות וכ"ו רק הממ"ט של הגינה יקפוץ והבית יישאר שלם. יש דרך לציין זאת בתכניות חשמל.
 
(7) הפרדת החשמל לגינה. נכון לתכנן סלקטיביות נכונה, מא"ז לכל מעגל גינה זה טוב אבל במקרה של זרם דלף לאדמה הפחת הראשי של הבית יקפוץ (ואולי גם המא"ז). כדאי לבצע תכנון סלקטיבי עם זמני השהיה וכיוונון הגנות מתאים. לטעמי כל נושא הזנות הגינה כדאי לבצע במתחים נמוכים אחרי השנאות ולשקול שימושים בבידודים כפולים, שנאי מבדל ועוד סוגי הגנות שיש לשוק להציע. בהצלחה... ( רועי לנקרי ) 
 
 
(8) לגבי תאורת גינה, כדאי להשחיל גם מינוס ולהתקין בבית מפסק תאורה עם נורה. כך תדעו אם האור בחוץ דולק בפשטות ע"פ הנורה במפסק. ( איציק אדרי )
 
 
(9)אפשר לשים פחת לגינה בלבד, בנפרד משאר צרכני הבית, כך אתה מבטיח שבזליגה מהגינה רק הגינה תתנתק מחשמל. ברור וחובה לבצע סלקטיביות בכדי שרק המעגל הבעייתי "יתנתק". ( ראובן פרץ 
 
 
טיפים בנושא אינסטלציה
 
טיפים בנושא איטום

 

(1) טיפ חשוב שעשוי לחסוך המון כאבי ראש ולכן אני מפרסם אותו בפוסט בנפרד ולא בפוסט הטיפים.
 
הטיפ רלוונטי למי שנמצא בשלב התכנית האדריכלית ולמי שכבר בנה שלד ועדיין לא ריצף.
 
===
 
מים שחודרים מתחת לריצוף יכולים לעבור דרך הסומסום ( החומר שמתחת לריצוף ) ולהיכנס לתוך המקום שאמור להיות יבש ולעשות נזקים וכן מים עשויים לעלות מהריצפה לקירות וליצור ריטבות.
 
על מנת למנוע מעבר של מים מחדרים רטובים ליבשים ( למשל ממקלחת לחדר סמוך, ממרפסת לתוך הבית וכו' ) מומלץ לעשות חגורת בטון הקפית מסביב לכל חדר רטוב ובאזור הדלת הנמכה של החגורה על מנת להגיע לגובה הריצוף הנדרש ואת החגורה הזו למרוח בחומר איטום.
 
===
 
1. מי שכבר בנה ולא יכול לעשות חגורת בטון מסביב לכל החדר הרטוב - 
שיעשה בכניסה לכל חדר חגורה ועליה וברצועה מסביב לכל החדר לשים חומר איטום. ( כמצורף בתמנות - חגורה בכניסה לחדר \ בית )
 
2. מי שבשלב התכנית האדריכלית - 
לבקש מהאדריכל לבצע את זה ב 'פרט טרום איטום מחדר רטוב ליבש ' על מנת שהקבלן השלד (והאיטום) יבצעו את זה כחלק בלתי נפרד מהתכנית האדריכלית.
 
פרט כזה וביצוע כזה ימנע לחלוטין כל סיכוי לרטיבות מאזורים הרטובים.
הנושא נדון בהרחבה בקבוצת הפייסבוק, לפוסט הרלוונטי המלווה בתמונות להמחשה - לחץ כאן

טיפים בנושא מטבחים

(1) כשעושים אי במטבח, לא למקם את הכיריים בקצה האי, מכיוון שלפעמים עוברים ליד ידית של מחבט או סיר והיא עלולה לקבל מכה ולהפיל את הכל.

(2).בעניין בחירת המטבח ועיצובו - יש לבחור כיריים וכיור לפני הכנת הארון על מנת שלא להיתקל בבעיות התאמה שונות ולאחר מכן לשלם כספים מיותרים ועוגמת נפש. גם התאמה של החשמל

(3) יש לשים לב שבכול סוג של עץ יש תתי סוגים לפי רמות דחיסה וטיב. שלא יתנו לכם הצעת מחיר  למשל " מטבח כפרי" ולא יסבירו ויפרטו מאיזה רמות עץ, רמות גימור ואבזרי פרזול.

(4) את תכנון פיזור נקודות החשמל במטבח יש לעשות עם מעצב המטבח. לגבי כמות הנקודות יש להיוועץ עם חשמלאי, אך פיזורם יעשה מול איש המטבחים על מנת למטב את החלוקה בהתאם לפונקציונליות במטבח.

(5) לעשות נקודות חשמל באי במטבח שיכולים לשמש להפעלת מוצרים שונים כמו מחשבים ניידים, להטעין את הטלפון, מקסרים שונים וכו'.

 
טיפים שכתב החבר נאור גואטה למי שבוחר מטבח - תודה על הדברים :
 
שלום חברים !
שימו לב ברגע שאתם מקבלים הצעת מחיר למטבח ודאו כי המפרט הינו זהה בין ההצעות מחיר מכיוון שלא חשוב מאיזו חברה הזמנתם, יכול להיות הבדל של אלפי שקלים במידה והמוצרים הנלווים וחומרי הגלם הינם דומים לכאורה אך לא זהים. יתרה מכך ישנה חשיבות מלבד המ"ר של המטבח גם לפרזול ולרמת גימור של הדלתות מגירות , הגוף הוא בדר"כ די זהה אם כי בהמשך אפרט מה לדעתי מומלץ.
 
עקרונית ישנם 3 רמות של גימור בדלתות מגירות :
 
1- פורמייקה – הזולה בקטגוריה מאוד פרקטית לניקיון , חזקה ועמידה יחסית למים ונזקי מכות, מבחינת טעם לדעתי הפחות מרשימה אם כי ישנם דוגמאות חדשות שיצאו מהממות.
 
2- אפוקסי\ קריסטל לייזר- דגמים מבריקים דומה לשלייף לייק אך זול יותר, מבחינת עלות בין הדגמים הכי יקרים לבין הפורמייקה. מדובר בפולימרים שלאחר זמן מה עלולים לראות עליהם את השריטות ולחשוב שמדובר בזכוכית שרוטה...
 
3- שלייף לייק 100% מבריק\ פרובנס \זכוכית – עלותם די זהה שלייף לייק זה צביעה בתנור על חומר בדר"כ MDF מצליח להגיע לברק הכי מרשים שיש לדעתי אך די עדין, פרובנס גם מבוצע בצביעה עם אלמנטי שיוף בפינות דמוי ענתיק, וזכוכית שהיא פרקטית לניקויי אך קצת מסוכנת לדעתי במקרה של שבר.
 
כעת אמליץ על כמה אלמנטים חשובים שאני חושב שכדאי לשים אליהם לב במפרט הטכני:
 
1- חשוב להקפיד שהגוף של שלד המטבח (החלק הפנימי) יהיה מסוג סנבייץ אוקומה אדום.
2- לאותו גוף מומלץ שיהיה ציפויי פורמייקה משני כיווניו-(חשוב לאיטום מפני מים)
3- מנגנוני הטריקה של הקלפת מיקרוגל ושאר הקלפות מסוג בלום HK עם מנגנון הדרגתי בסגירה וכמובן לבסוף שקטה.
4- מנגנוני הטריקה השקטה של הדלתות הייתי ממליץ מסוג GRASS של ספק ח.ג. (ולא דומיסיל), אפשרי גם בלום.
5- להקפיד שבמגירות הגבוהות ישנן הגבהות – הייתי ממליץ לא זכוכית מבחינת בטחון שבר אלה מאלומיניום בצבע המגירה לדוגמה לבן במידה והמטבח לבן או כסף לכל השאר.
6- לוודא השמת שטיחוני PVC בתחתית המגירות ארונות לפי מידה.
7- למגירות באי לחיבור הייתי ממליץ לבקש לבצע גרום 45 מעלות על מנת שלא לראות את החיבור של המגירה עם הדופן(מצריך מקצוענות יתר)
8- ממליץ להוסיף עגלת תבלינים באיזור הכיריים.
9- בפינה מתה כדאי לחשוב על מגיק נשלף לסירים (המומלץ של חברת קסבומר)
10- זכוכיות ופרגול אלומיניום מומלץ של חברת נילסן.
11- בקלפה של המיקרו מומלץ מנגנון של HL של בלום.
12- בנושא ידיות : אני אוהב אינטגרלי (כחלק מהדלת יותר עדין )אך זה עניין של טעם לשים לב שבדרך כלל ישנה הצטברות של אבק ולכלוך במקרה של חריצה הפוכה כלפי מעלה...
13- בנושא הרגליים שעליהם מונח השלד להקפיד על 4 רגליים כל יחידה או תושבת של עץ מלא כמסגרת לכל ההיקף.
14- הסוקל התחתון להקפיד שיהיה מ-PVC עם גומי עצירת מים בקצה.
15- בתכנון המטבח לא לשכוח לבדוק קיום של שקע תלת פאזי לכיריים חשמליות ולידו שקע נוסף רגיל במקרה של כירי גז רגילות.
16- נקודות מים לתמי 4 ולמקרר כדאי שיהיה...
17- שקעים רגילים לשירות בצמדים כל כ-2 מטר , לא לשכוח שקע למדיח ושקע לקולט אדים, שקע כפול לתנור ומיקרו מאחורי הארונות...
18- בשיש הייתי ממליץ בחלק שמתחבר עם הקיר לא משנה מה החיפוי לעלות עם 2 ס"מ שיש דק לאי חדירת מים בחיבור.
19- לתת לאיש שיש את הכיריים ואת הכיורים טרום הרכבת וייצור השיש וגם שירכיב את הכיורים בזמן הרכבת השיש.
טוב אלו הדברים העיקריים שיהיה המון בהצלחה בכל מקום שתבחרו...
נאור
 

 

 

טיפים בנושא אלומיניום

(1) לבדוק עם איש האלומיניום מה העובי של התריס גלילה ולהתאים את עובי הקיר בהתאם ( קובי תרוגמן )

 
 
 טיפים בנושא מיזוג אוויר
 
(1) מיזוג אוויר - מזגן אינוורטר או רגיל? בגדול מומלץ על מזגן ON/OFF רגיל, האינוורטרים סובלים מבעיות אמינות קשות, עלויות תחזוקה גבוהות שעולות על החיסכון בחשמל. ( יניב בן אטר ) 
 
(2) מזגנים עדיף מזגן לכל חדר ולא מרכזי שכן מרכזי מקרר את כל השטח ואילו הרגיל מקרר רק את המרחב הרצוי, וכמובן עדיפות לאנרגטי A שהוא יותר יקר מעט אך חסכוני יותר בצריכת החשמל, וזה משמעותי מאוד לאורך השנים. ( ראובן פרץ ) 

 

טיפים בנושאים שונים
 
 (1) בבחירת קבלנים תיקחו מספר הצעות מחיר ואל תשכחו שמישהו זול יותר מידי מהממוצע זה לא תמיד הכי טוב.
 
 
(2) יש לקנות מסנן אב"כ לממד בסמוך למועד ההתקנה ולא לשלם מראש. בשיחות עם לא מעט אנשים מהתחום נאמר לי שעדיף לחכות סמוך ככל הניתן לזמן ההתקנה מאחר והמחירים יכולים להיות זולים גם ב 40% מהמחיר כיום.
 
 
(3) מי שבונה בריכת שחיה-  יש לסגור עם איש הבריכות בהקדם ולא לחכות עד שקבלן השלד יסיים לבנות את הבריכה מאחר ומתקין הבריכות צריך להתקין צינורות לחדר המשאבות כבר בשלב היציקות ולפקח שהכל תקין מבחינת בניית חדר המשאבות.
 
 

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/go4i5org5/public_html/modules/mod_wsfbcom/mod_wsfbcom.php on line 18
הצטרף לרשימת הדיוור ותקבל עדכון בזמן אמת על כל הצעת מחיר קבוצתית ועדכונים שונים הרלוונטיים לתהליך הבניה.